Projekt
Garden to Connect
Om projektet
Garden to Connect er et initiativ der skaber grønt liv ved at genbruge PVC rør til urbane haver.
Fysisk inaktivitet, mental usundhed, social isolation og manglende tilknytning til naturen er store udfordringer i vores tid. Garden to Connect skaber et relationelt rum for samvær og læring, hvor vi deler viden og aktivt får mennesker, frø og planter til at gro. Garden to Connect er et rum, hvor vi genskaber forbindelse til os selv, kommer tættere på hinanden og naturen.
Garden to Connect er et konkret eksempel på, hvordan vi gør byrum mere bæredygtige, inkluderende og grønne ved at genbruge byggeaffald til byhaver.

Traditionelle byhaver er ofte bygget af ressourcekrævende materialer som stål, cement eller terrakotta. Ved at give plastikrør et nyt liv som plantebeholdere bruger vi færre ressourcer og mindsker CO2-udledningen. Haverne kan placeres hvor som helst: på tage, i gårdhaver, parker eller offentlige rum. Garden to Connect bidrager til en nødvendig forandring af vores byer. Vi må leve mere bæredygtigt, og at dyrke planter sammen i et lokalsamfund kan bringe mennesker tættere på hinanden og naturen. Affald af plastrør er gratis, de er tilgængelige for alle og dermed inklusive.
Rørene er måske ikke smukke ved første øjekast. Alligevel har klimaændringer og biodiversitetskrisen brug for en forandring, hvor funktionalitet udvikler sin egen æstetik. Garden to Connect startede i lille skala i Aarhus, Danmark i 2015. Siden da er projektet ekspanderet nationalt og internationalt. Herunder kan du se glimt af aktiviteter fra Garden to Connect i Danmark og Rwanda. I Rwanda har Garden to Connect lavet spiselige haver i samarbejde med udsatte børn og voksne ligesom vi har trommet og danset for sundhed.